Faciliteiten

PSC De Cannenburgh beschikt over alle faciliteiten om het zowel u als de lespaarden naar de zin te maken:

Onze lespaarden en pony’s komen dagelijks in de weide. Wij hebben 8 hectare weiland ter beschikking. De lespony’s en lespaarden vormen ieder hun eigen kudde. Hier kunnen zij lekker ‘paard’ zijn; lekker grazen, sociaal contact met soortgenoten, spelen, rennen, gek doen..  of gewoon lekker ontspannen en genieten van de frisse buitenlucht. Ook in de wintermaanden staan de lespaarden lekker veel buiten.

Wanneer de lespaarden op stal staan, hebben zij allemaal een ruime box ter beschikking die allemaal voldoen aan de welzijnseisen van deze tijd. In deze box kunnen ze lekker stro knabbelen, hooi eten, opdrogen van de regen en uitrusten na het rijden. Als u bij ons komt rijden, kunt u ze hier poetsen en opzadelen. Wij vinden het belangrijk dat de paarden na de les weer netjes naverzorgd worden.

Wij hebben zowel een binnen- als buitenrijbaan, beiden van 60m lengte. Hierdoor hebben de ruiters lekker de ruimte tijdens het lessen. Beide rijbanen beschikken over een speciaal samengestelde bodem die stabiel en veerkrachtig is, waardoor de paardenbenen zo min mogelijk belast worden.

Er zijn verschillende faciliteiten (oa overdekte longeerpiste, roundpen, wasplaats met wam water) om de paarden de benodigde training en verzorging te kunnen geven. 

Ook de innerlijke mens wordt bij ons niet vergeten; in de gezellige kantine (met uitzicht op de binnenbak) kunt u voor, tijdens of na de les genieten van een hapje en een drankje. Ook kunt u hier terecht voor alle informatie omtrent de activiteit.

Naast paardrijlessen organiseren wij veel andere activiteiten. Proevendagen, poetscursussen en ponykampen.. volop mogelijkheden om te genieten en te leren tussen de paarden. Vanaf onze accommodatie maken wij ook prachtige buitenritten over de Veluwe

 

 

Nieuws

FNRS PROEVENDAG
OP zondag 3 oktober 2021 organiseren wij weer een FNRS Proevendag voor alle ruiters. Inschrijven is vanaf nu mogelijk aan de bar, let daarbij op dat je gelijk de juiste proef opgeeft die je wilt rijden!

Toekomstige evenementen