Voorwaarden buitenritten

Voorwaarden:

 • Ruiters moeten beschikken over voldoende rijervaring, dat wil zeggen het paard goed onder controle kunnen houden in stap, draf en galop.
 • De minimumleeftijd voor ruiters is 12 jaar en het maximum lichaamsgewicht 95 kilo.
 • Deelname aan de ritten is altijd voor eigen risico van de deelnemer.
 • Het dragen van een veiligheidshelm (CE EN norm 1384) en rijlaarzen of stevige schoenen (met gladde doorlopende zool met hak) gecombineerd met chaps, is verplicht.
 • Wij hebben de veiligheid hoog in het vaandel staan. Onze ritten zijn daarom altijd rustig en gecontroleerd van aard, zodat u optimaal kunt genieten van de natuur. Vanwege de veiligheid en het behoud van onze paarden doen wij daarom in principe geen rengalop!
 • Bij reservering vragen wij een aanbetaling, pas nadat deze betaald is,  is de reservering definitief.
 • Annulering kan tot 48 uur van tevoren. De reeds betaalde aanbetaling wordt niet gerestitueerd. Bij annulering binnen 48 uur van tevoren brengen wij het volledige bedrag in rekening.
 • Bij zeer slechte weersomstandigheden kunnen wij besluiten om de rit niet door te laten gaan en in overleg een nieuwe datum te plannen of de aanbetaling te restitueren.
Nieuws

ZOMER 2019
Deze zomer hanteren wij een zomerstop. In de zomervakantie is de manege dan 2 weken geheel gesloten. De paarden genieten dan van een welverdiende vakantie en er zijn geen lessen. Deze zomerstop is verrekend in het jaarbedrag, deze lessen worden dan ook niet ingehaald.
Dit jaar is de zomerstop van:
maandag 5 t/m zaterdag 17 augustus 2019

PENSIONSTALLING BESCHIKBAAR
Momenteel hebben wij wegens uitbreiding weer enkele stallen vrij voor pensionstalling. Op zoek naar een fijne stalling voor uw paard? Informeer naar de mogelijkheden. (Bij voorkeur via de mail)

HITTEPROTOCOL
Het is weer zomer! Dat betekent vaak hoge temperaturen waarbij het voor zowel ruiter als paard niet prettig is om teveel inspanning te moeten verrichten.
Voor de paardensport is er een Hitteprotocol opgesteld uit oogpunt van dierenwelzijn. Deze hanteren wij als volgt:
- Bij temperaturen tussen de 25 en 30 graden gaan de lessen wel door, maar passen we de intensiviteit aan zodat het prettig blijft voor zowel paard als ruiter.
- Bij temperaturen vanaf 30 graden vervallen onze lessen. De vervallen lessen kunnen niet worden ingehaald in de reguliere lessen. Na de zomervakantie zullen wij ter compensatie van de uitgevallen lessen een alternatief aanbieden.
Op onze website en Facebook kun je nalezen of jou les wel of niet doorgaat. Fijne zomer gewenst!

TWEE RUITERS DOOR NAAR KWARTFINALE ZITCOMPETITIE
Tijdens de Regiofinale in Zutphen wisten Lisette van Katwijk en Anne Schimmelpennink een plekje te veroveren voor de Kwartfinale! Ook de andere ruiters hebben knap gereden en veel van hen eindigden in de top 10. Super dames, gefeliciteerd!!!!

Toekomstige evenementen
 1. Ponykamp

  juli 23 - juli 26